lørdag 14. februar 2009

Noe gresk??


Hei!!

I dag skal jeg prøve noe jeg ikke har prøvd før, å vil gjerne dele det med dere litt føre jeg skal sette det i ovenen:))
Har fått besøk av en liten mini greker så tenkte jeg skulle lage litt gresk mat i dag, med en ny vri.
Først tenkte jeg at jeg skulle dele med meg oppskriften til nydelig TZATZIKI....

Dette må du ha:

1 boks naturell yougert
1 boks rømme
Hvitløk
Agurk
Salt

Ok... da setter vi igang;)

Boksen med naturell yougert må du legge i et filter i en kaffetrakter i gjerne opp til tre timer.
Dette er for at alt vannet skal renne ut.. for vi vil ikke ha en rennende tzatziki...men en fast å go;)
Så ta en bolle og ha opp i yougerten som er rennt fra se og boksen med rømme å rør litt rundt..
Ta en halv agurk og rasp den opp, legg den på en askjett og ta papir og skvis ut all saft..som sagt den skal være fast!!!
Ha opp i agurken og rør rundt:)
Nå kan du ha i litt sant, en ts tenker jeg passer:)
Og da er det hvitløken.. hvor mye liker du??
Det vanlige vil jeg si er vel rundt 5 vanlige fedd??
Da jeg pleier å bruke rundt 8 hehe... blir man frisk&god vettu;;))
Rør godt rundt og når den er ferdig da kan du pynte på toppen med litt oregano, olivenolje og oliven:))

Og i dag skal jeg lage noe nytt tenkte jeg.. for jeg pleier å lage gresk kylling med poteter, men i dag skal jeg prøve meg med kalkun file, og det blir spennende..
Har marinert kalkunen med olivenolje, oregano og laget små hull til hvitløk og lagt masse båter med poteter som jeg har lagt i bånn.
Det er så deilig og enkelt syntes jeg for det er en ting man kan legge inn i ovenen etter en lang dag, så gjør den seg selv:))

Så blir spennende å smake;)

8 kommentarer:

  1. Mmmmm! Høres godt ut! Det må vi prøve. Ü

    SvarSlett
  2. Kanskje jeg skal begynne å skrive ut oppskriftene fra deg, og ha de i kokeboka mi..:)
    Dette høres godt ut!! :)

    SvarSlett
  3. hm... nå fikk jeg lyst på noe gresk, her jeg ligger og terper på gresk-kurset mitt ;) Flink du!
    Her har vi faktisk lammestek i dag, med et spesielt gresk krydder. Nyydelig!
    Suss fra meg

    SvarSlett
  4. Ja, fortsetter i det greske jeg nå... skal ha gyros i kveld. Skal ta noen bilder og legge det ut innen i morgen:))

    SvarSlett
  5. Flott!

    Dette var virkelig noe for deg!
    Gleder meg til flere bilder!

    Du er flink til å beskrive på en lett måte, slik at man ikke gir opp allerede mens man leser. man får lyst til å sette i gang med en gang!

    Er nok flere som kommer til å bruke denne siden til sin hemmelige kokebok;)

    Gyros ja! Den du lager er den beste! legg ut bilder da!

    Ha en fin vinterdag:)

    Klem Malin

    SvarSlett